top of page
  • Youtube
  • Facebook de l'Abbaye des Rocs
  • Instagram de l'Abbaye des Rocs
Logo Abbaye des Rocs PNG

Begin van de brouwerijactiviteiten

De onderneming was de eerste die een afwijking kreeg om een microbrouwerij te creëren in België. Het materiaal dat nodig is om bier te produceren bestond niet voor zulke kleine hoeveelheden. Het geheel van de eerste productiemachines werd tot stand gebracht op basis van recuperatiemateriaal (wasmachine, enz.). Vandaag nog is 'TUpcycling" een van de belangrijkste waarden in de onderneming die ze met name op de site van het Domaine du Moulin naar voren wil brengen.

Eerst microbrouwerij ⎢Abbaye des Rocs

1979

1984

Verkoop van de bieren

Jean-Pierre Eloir heeft de eerste bieren van de Brouwerij in de handel gebracht: "La Montagnarde" en "Donkere abbaye des Rocs

Investeringen

Om te beantwoorden aan een steeds groter wordende vraag, besliste de Brouwerij te investeren in nieuwe gebouwen die ruimte bieden voor de nieuwe brouwerij van 12 hl.

1987

1991

Nathalie Eloir ⎢Abbaye des Rocs

Nieuwe zaakvoerder 

De dochter van Jean-Pierre Eloir, Nathalie, nam de zaken van de onderneming over nadat ze een opleiding had gevolgd tot brouwerij-ingenieur. Haar partner, Georges Levecq, sloot zich vier jaar later bij haar aan.

1999

Investeringen

Door de steeds groeiende vraag, besliste de onderneming opnieuw om te investeren in een nieuwe brouwerij van 50 hl, wat toelaat om tot 2000 hl bier te produceren.

Ketel ⎢Abbaye des Rocs

2001

Invoering van een kwaliteitssysteem

2011

Vilage du Moulin ⎢Abbaye des Rocs

Le village du Moulin 

Aankoop van een watermolen die dateert uit de 12e eeuw, gevestigd op de Honnelles-rivier tegenover de dorpskerk. Oorspronkelijk was hij eigendom van het feodale kasteel dat gevestigd was in het dorpscentrum, waarvan de abdij ook afhing.

2017

Investeringen

Aankoop van drie nieuwe gistings- en bewaarketels om de huidige productie te verdubbelen en te beantwoorden aan de steeds talrijker wordende vraag..

Ketels ⎢Abbaye des Rocs
1987 ⎢Abbaye des Rocs
1984 ⎢Abbaye des Rocs
bottom of page